'Merkez'in sinyalleri doğru iletilmeli'

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, Faiz oranındaki düşüş bankalar açısından kısa dönemli fonlama maliyetinde düşüş yönünde bir sinyal veriyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Nisan 2016 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Merkez'in sinyalleri doğru iletilmeli'

Merkez Bankası'nın faiz indirimini değerlendiren Aydın, bunu olumlu gördüklerini, kararın gerekçelerine katıldıklarını söyledi. Bankacılık sektörünün Merkez Bankası'ndan gelen sinyalleri dikkatle değerlendirdiğini dile getiren Aydın, bu sinyallerin piyasalara doğru yönde aktarılmasını beklediklerini ifade etti. Faiz oranındaki indirimin, bankalar açısından kısa dönemli fonlama maliyetinde düşüş sinyali verdiğine işaret eden Aydın, "Bu gelişme aracılık maliyetinin düşmesi açısından çok olumlu. Bu nedenle diğer fon kaynaklarının maliyetinin ve buna bağlı olarak kredi faizlerinin olumlu yönde etkilenmesini bekleyebiliriz. Dikkat çekilmesi gereken diğer önemli husus, finansal aracılık işlemleri üzerindeki yüklerin azaltılmasının da kredi faizlerinde düşüşü daha da olumlu etkileyeceğidir" ifadelerini kullandı.

Aydın, geçen yıla göre bu yılın daha iyi başladığını ve ilk üç aydaki gelişmelerin de bu yönde olduğunu dile getirdi.

Hızlı iyileşme

Hüseyin Aydın, sorunların, devam ettiği küresel piyasalarda kısa dönemde çok hızlı bir iyileşme beklemediklerine dikkati çekerken, "Buna karşılık Türkiye, makro dengeleri ve proaktif karar alma süreciyle sağlıklı bir yapıda. Bu durumun risk primlerine yansımakta olduğunu görüyoruz. Bütçe disiplini sürerken cari açık önemli ölçüde azalmıştır. Krediler artmaya devam etmekte. Kredilerdeki büyüme, bankacılık sektörünün ekonomik potansiyele ve büyümeye olan olumlu beklentilerini göstermekte

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber